Välkommen!

I receptionen får du ett armband som du använder till att låsa ditt skåp med. Det ger access till de delar av anläggningen du betalt inträde för. Armbanden finns i olika storlekar och är knutna till varje person.

Bra att veta

Drop-in

Alla platser till upplevelsebadet Köllerna är drop-in. När det är lov kan vi ha många besökare och om du vill undvika att stå länge i kö bör du komma när vi öppnar på morgonen eller lite senare på eftermiddagen.

Kontantlöst

Nolhaga Parkbad är en kontantlös anläggning. Vi tar emot swish och kort.

Hygien

Duscha och tvätta hela kroppen med tvål före bassängbad. Tvätta håret eller använd badmössa. Ta ur hårspännen och lägg dem i skåpet, ramlar dem ur håret så förstör dem bassängerna. Underkläder under badkläderna är inte tillåtet. Man får inte bada i bomullskläder. Badkläder och syntetkläder går bra. Det är inte tillåtet att gå in med skor eller ytterkläder i våtutrymmen.

För att vistas i simhallen ska man vara ombytt till badkläder eller rena funktionskläder.

Armband

Armbandet använder du som nyckel till skåp och vid in- och utpassage. Du kan använda armbandet endast en gång för in- och utpassage om du har köpt en endagsbiljett. Förlorat armband debiteras med 100 kr.

Entré

För upplevelsebadet Köllerna gäller entrén heldag.

Barn och ej simkunniga personer

Ej simkunniga personer, samt barn som inte fyllt 12 år, måste ha simkunnig badande vuxen i sällskap. Den vuxna får som max ha ansvar för tre barn, i annat fall måste det finnas flera badande vuxna med i vattnet. (Om man är simkunnig så ska man kunna falla i vattnet och simma 200 m varav 50 m ryggsim). Barn under 3 år badar gratis och blöjbarn måste ha godkänd badblöja för att få vistas i våra pooler.

Mat och dryck
På Kafé Nolhaga Parkbad kan du köpa olika saker att äta och dricka. Det går också bra att ha med sig egen mat eller fika, men kom ihåg att det bara är på läktaren bredvid stora 25-meters bassängen det är tillåtet med förtäring. Viktigt att veta också är att Nolhaga Parkbad är en nötfri och alkoholfri anläggning.
Ledsagare och assistenter

Ledsagare eller personliga assistenter följer med brukaren in i badet utan att betala entré. Vi ber dig att ta med ett intyg på att du är anställd som ledsagare eller assistent.

Fakturering

Gäller endast företag. För fakturering måste en profil skapas i vårt bokningssystem, detta sker via vår lokalbokning.

Stor grupp?

Är ni en grupp på fler än 20 personer får ni gärna höra av er i förväg så att vi kan förbereda er ankomst.

Säkerhet och ordning

Glas och porslin är förbjudet att ta med in i simhall, dusch och bastu. Bad sker på eget ansvar, badvakta varandra. Skåpen ska tömmas när man lämnar anläggningen. Parkbadet ansvarar inte för värdesaker. Badvärdar finns i anläggningen och är till för att hjälpa er. Badvärden har rätt att avvisa personer som inte följer trivselreglerna. Kvinnlig och manlig personal kan förekomma i båda omklädningsrummen samt duscharna.

Film och fotoförbud

I badet råder film och fotoförbud.
Mobiler är tillåtna inne i anläggningen, men får inte användas för fotografering eller filmning.

Kvinna byter om i omklädningsrum.

Omklädningsrum

Från receptionen går du in i de stora omklädningsrummen och väljer ett skåp som du sedan låser med ditt armband. I varje omklädningsrum finns bastu och varmrum, tolv duschar, tre toaletter, varav två anpassade för personer med funktionsvariationer, samt ett skötbord. Du hittar även omklädningsrum i anslutning till kombibassängen och relaxen.

Separat omklädningsrum

I direkt anslutning till kombibassängen finns ett separat omklädningsrum med egen entré utifrån. Det är utrustat med toalett för personer med funktionsvariationer, en lift i omklädningsdelen och en lift på toaletten samt ett skötbord. Det finns även en lyftplatta för att ta sig i kombibassängen.

Mamma hjälper funktionshindrad pojke att ta sig ner i bassäng.
Mamma hjälper funktionshindrad pojke att ta sig ner i bassäng.

Separat omklädningsrum

I direkt anslutning till kombibassängen finns ett separat omklädningsrum med egen entré utifrån. Det är utrustat med toalett för personer med funktionsvariationer, en lift i omklädningsdelen och en lift på toaletten samt ett skötbord. Det finns även en lyftplatta för att ta sig i kombibassängen.

Kakel

Tillgänglighet

Det finns en parkeringsplats i direkt anslutning till entrén samt flera vid den närliggande parkeringen för Nolhagaområdet. Entrén är utrustad med en ramp och det är tröskelfritt inne i anläggningen. Toaletter för personer med funktionsvariationer samt skötbord finns i entrén, i omklädningsrummen, i relaxen och vid kombibassängen.

Meny